HTML

Vitafree / Az elérhető egészség

A VitaFreeNet Kft. online, interaktív felülete.

Friss topikok

  • eLeL: Hihetetlen, hogy ez a pici, piros, szinte jelentéktelenek mondható Észak-Kínából származó, kevéssé... (2010.08.07. 11:31) Kínából jelentkezünk!
  • eLeL: Gratulálok! Jó lenne ha sokan megtalálnák ezt az "oldalt". Nagyon jó, hasznos dologról lehet olvas... (2010.01.10. 16:47) Weboldal ajánló: Immun.hu

A Ganoderma lucidum gomba - Mit mond az orvos?

2011.02.07. 13:36 Vitafree Admin

Orvosként szinte naponta találkozunk csodát ígérő táplálékkiegészítőkkel, gyakran betegeink kérik ki véleményünket a különböző gyógyhatású készítményekkel kapcsolatban. Innen is ered a szkepticizmus, hiszen sok esetben a jótékony hatások nem bizonyítottak, és a betegek által remélt gyógyulás vagy javulás is elmarad.

A Ganoderma gomba egyre nagyobb népszerűségnek örvend, korábban csak a keleti kultúrák gyógyítói használták, de napjainkban az alternatív nyugati medicina részese lett.

Az orvosi szakirodalomban utánaolvasva a Ganoderma lucidumnak, meglepő, hogy mennyi tudományos tény támasztja alá a gomba jótékony hatásait.

Hatásspektruma rendkívül szerteágazó.

  • a Ganoderma hatóanyagai, az oxigenizált szterolok gátolják a koleszterin szintézisét, ezáltal a koleszterinszintet csökkentik
  • epidemiológiai vizsgálatokban bizonyította, hogy a gombát fogyasztók esetében szignifikánsabb kisebb számban fordulnak elő daganatos betegségek
  • a gomba hatóanyagai serkentik az immunrendszer működését
  • védőhatást fejt ki oxigénhiányos és reoxigenizációs sérülésekben
  • bizonyos idegrendszeri folyamatokban gátolja a sejtsérülést (a dopaminerg neuronok degenerációját gátolja)

A tudományosan meglapozott tények a gomba jótékony hatásai mellett szólnak, azonban a Ganoderma gomba fogyasztása előtt minden esetben kérje ki a kezelőorvos véleményét, és soha nem a hagyományos, orvosilag javasolt terápia helyett, hanem annak kiegészítéseként javasolt fogyasztása.

Forrás: webbeteg.hu/Dr. Csuth Ágnes, háziorvos-életmód tanácsadó

Szólj hozzá!

Címkék: orvos immunrendszer ganoderma daganatos betegség reishi pecsétviasz gomba

A bejegyzés trackback címe:

https://vitafree.blog.hu/api/trackback/id/tr782644335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása